Japonští kuchaři prozradili, že při práci nejraději poslouchají cut & roll, hudební styl, jehož název lze volně přeložit jako krájení a rolování.
Právě o to jde v japonské kuchyni především, ale není to zdaleka
vše. Naučte se připravovat výborné rolky a další asijské speciality
i vy. Kurzem vás provede Štěpán Návrat, šéfkuchař a majitel oblíbené
restaurace Café Buddha v Norské ulici.
V nabídce jsou kurzy pro sushimistrovstvím dosud nepolíbené
i zkušenější kuchaře, pořídit si můžete rovnou i balíček
obou. Pokud jste dosud sushi jen jedli, zapište se do kurzu pro začátečníky, který vám odhalí tajemství japonské kuchyně jako
celku. Zjistíte, jak správně vařit rýži, porcovat čerstvou rybu a krájet zeleninu, a ani nemrknete, na světě bude set s 28
kousky.
- Přivítání
- Krátké zasvěcení do japonské kuchyně, která není jenom o sushi
- Ukázka přípravy správné sushi rýže a její ochucení
- Představení japonských surovin, jejich využití a nákup
- Porcování filetu čerstvé ryby
- Správné krájení čerstvé zeleniny a ryby, které využijete pro přípravu
- Společně připravíte sushi set o 28 ks (různé druhy maki i tradiční
rolka naruby)
- Individuálně dle šikovnosti si zkusíte vytvořit čtyři druhy sushi
rolek (Oshinko maki, Sake maki, California roll, Futo maki)
- Naučíte se, jak správně nakrájet sushi a nazdobit wasabi či
zázvor
|
Pro absolventy začátečnického kurzu, kteří chtějí
svou zručnost potrénovat a obzory rozšířit, je připraven kurz pro pokročilé, kde už si pohrajete třeba i s tempurou a také vykouzlíte
flambovaného lososa.
- Koka Bura Roll – sushi s krevetovou tempurou, nakládaným zázvorem,
jarní cibulkou, okurkou a křepelčí majonézou.
- Sake Nigiri – ruční výroba lososového nigiri.
- Smoky Salmon – flambovaný losos, krémový sýr, okurka, uzený losos,
teriyaki omáčka.
- Cold Colours – sushi rolka s krémovým sýrem, lososem, avokádem a plátky manga s praženým sezamem.
- New Style Califonia Tempura – tempurovaná uromaki rolka s lososem,
okurkou, avokádem a krabí tyčinkou.
|
Proč
právě kurz v Café Buddha?
Pokud se rozhodnete absolvovat kurz v Café Buddha, máte jistotu, že se učíte od těch nejpovolanějších. Přestože Štěpán, ani při troše
dobré vůle, nevypadá jako Asiat, jeho cestovatelské období po tomto
kontinentě ho opravňuje k tomu, aby s čistým svědomím předával svoje
zkušenosti dál. Díky tomuto kurzu si ušetříte řadu nevydařených
domácích pokusů, připálených hrnců a hromady rozvařené nebo nedovařené rýže. Suroviny na dobré sushi nepořídíte zrovna za hubičku,
tak proč jimi zbytečně plýtvat.
Po skončení kurzů si můžete objednat začátečnický Sushi Home
Set, který vám ulehčí domácí přípravu sushi, a případně si zakoupit
japonské suroviny, bez kterých se doma neobejdete.
|